30 Ιανουαρίου 2010

"Καιρός για ρηξικέλευθα εκπαιδευτικά προγράμματα"

Διαβάζουμε στην εφημερίδα Το Βήμα ότι η Υπουργός Παιδείας της Ελλάδας ανακοίνωσε την πρόθεση του υπουργείου της  να βραβεύσει τα καλύτερα ρηξικέλευθα εκπ/κά προγράμματα που ανέπτυξαν με δική τους πρωτοβουλία οι εκπαιδευτικοί, δηλώνοντας παράλληλα ότι το υπουργείο στηρίζει τέτοιες καινοτόμες παιδαγωγικές δράσεις. Η κ. Διαμαντοπούλου έρχεται στην Κύπρο αυτές τις μέρες για να έχει επαφές σχετικά με τα της παιδείας και την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση με τον Υπουργό Παιδείας της χώρας μας,τον κ. Δημητρίου.
 


Το υπουργείο Παιδείας βραβεύει την καινοτόμο διδασκαλία
Αθήνα - Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2010
tovima.gr

Μεγάλη καμπάνια ξεκινάει το υπουργείο Παιδείας, προσκαλώντας εκπαιδευτικούς από όλη την Ελλάδα που προχώρησαν με δική τους πρωτοβουλία σε ρηξικέλευθα εκπαιδευτικά προγράμματα, να παρουσιάσουν τη δουλειά τους. Το υπουργείο θα βραβεύσει τα καλύτερα από αυτά, ενώ θα ακολουθήσει αντίστοιχος πανελλαδικός διαγωνισμός και για τους μαθητές.

Χθες η υπουργός Παιδείας κυρία Άννα Διαμαντοπούλου συναντήθηκε με ομάδα εκπαιδευτικών από τη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι και διακρίθηκαν στην περιοχή τους με έναν ιδιαίτερο τρόπο: αποφάσισαν όταν τελειώνουν τη διδασκαλία τους στο σχολείο, να αφιερώνουν και τον ελεύθερο χρόνο τους στην καθοδήγηση των μαθητών τους και να προχωρούν σε... ιντερνετική διδασκαλία. Έτσι, μέσω του Διαδικτύου και συγκεκριμένων ιστοσελίδων κατευθύνουν τους μαθητές τους σε ασφαλή «μονοπάτια» γνώσης, διοργανώνουν έρευνες, συνεργασίες και επικοινωνούν με άλλα σχολεία. Ανάμεσά τους ο 45χρονος Βαγγέλης Κολτσάκης , ο οποίος έχει στήσει μια ιστοσελίδα (http:kga. based.gr) στην οποία συνεχίζει τη διδασκαλία του εθελοντικά μετά το σχολείο. Τα αποτελέσματα της δουλειάς του συζήτησε ο ίδιος αλλά και η συνάδελφός του κυρία Αικατερίνη Προκοπίου με την υπουργό Παιδείας, η οποία τους κάλεσε για να τους συγχαρεί για την πρωτοβουλία τους.

«Αυτό είναι το θετικό πρόσωπο της εκπαίδευσης» δήλωσε χθες η κυρία Διαμαντοπούλου μετά τη συνάντησή της με τους εκπαιδευτικούς. «Έχουμε πάρα πολλούς τέτοιους εκπαιδευτικούς στις σχολικές τάξεις και θέλουμε να τους δείξουμε ότι είμαστε κοντά τους. Έχουμε ανάγκη ανάδειξης θετικών προτύπων στην εκπαίδευση και οι εκπαιδευτικοί αυτοί κάνουν σπουδαία δουλειά. Σήμερα το Διαδίκτυο μπορεί να χρησιμοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να ανοίξει τους ορίζοντες των μαθητών».

6 σχόλια:

Διονύσης Μάνεσης είπε...

Άντε, και στα δικά σας, παιδιά! :-))

Πάντως, σοβαρότερα, το βλέπω θετικό ότι κάποιος επιβραβεύει εθελοντικές προσπάθειες μέσα στον εκπαιδευτικό χώρο. Δε λύνονται έτσι τα προβλήματα, ασφαλώς, αλλά αυτοί οι υπέροχοι δονκιχώτες δεν έχουν ανάγκη κι από ένα χαμόγελο; Ανθρώπινο...

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Διονύση,εγώ νομίζω ότι δεν είναι εύκολο να κάνουν τέτοιες προσπάθειες οι καθηγητές, γιατί φοβούνται ότι θα τους κατηγορήσουν όσοι δεν συμφωνούν με αυτές.Στην Ελλάδα νομίζω ότι μια δασκάλα μέχρι και στο δικαστήριο την πήγαν.

ΛΑΦ-Γ2 είπε...

Κύριε Μάνεση,έχετε απόλυτο δίκιο.Μαθητές και καθηγητές το χρειάζονται αυτό το χαμόγελο...

ΛΑΦ-Γ2 είπε...

Ανώνυμε,το δικαστήριο αθώωσε τη δασκάλα(την κ.Σ.Πρωτονοτάριου).
Βέβαια,θέτεις ένα σοβαρό θέμα με το σχόλιό σου.

Διονύσης Μάνεσης είπε...

Ανώνυμε,
Ο φόβος, σ' αυτό το επίπεδο, καλά είναι να μην είναι οδηγός. Ένας εκπαιδευτικός χρειάζεται να έχει πολλή, πάρα πολλή αγάπη για τη δουλειά του. Τόση, τουλάχιστον, ώστε να υπερβαίνει το φόβο που λες. Και, εντάξει, δεν είναι και κανένας ηρωισμός να προσπαθείς να κάνεις τη δουλειά σου δημιουργικά και ευχάριστα.
Καλησπέρες στο νησί σας και καλό μήνα.

ΛΑΦ-Γ2 είπε...

Κύριε Μάνεση,
συμφωνούμε με όσα λέτε στο πιο πάνω σχόλιό σας.Αλίμονο,αν φτάσουμε στο σημείο να αισθάνονται φόβο οι εκπαιδευτικοί μας!Είμαστε στον 21ο αιώνα,τα ανθρώπινα δικαιώματα έχουν κατοχυρωθεί.Και όσο έχουμε εκπαιδευτικούς που κάνουν σωστά τη δουλειά τους(και είναι η πλειοψηφία αυτοί) είμαστε αισιόδοξοι για την παιδεία και το μέλλον του δημόσιου σχολείου.
Τους χαιρετισμούς μας στο δημιουργικό 6ο Λύκειο!
Καλό μήνα κι σ΄εσάς.

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails