18 Μαρτίου 2011

"Ζωγραφίζουμε μαζί με τους οικονομικούς μετανάστες"

Οι μαθητές του Λυκείου Αγίας Φυλάξεως ζωγραφίζουν μαζί με τους οικονομικούς μετανάστες στην επίχωση Λεμεσού

Στα πλαίσια των σχολικών δράσεων ενάντια στον Κοινωνικό Αποκλεισμό καθώς και στα πλαίσια του Β΄ Εκπαιδευτικού Στόχου που έχει θέσει το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού για τη σχολική χρονιά 2010-2011, «Σεβασμός-Ευθύνη-Αλληλεγγύη», μαθητές του Λυκείου Αγίας Φυλάξεως με την επίβλεψη εκπαιδευτικών θα προσκαλέσουν οικονομικούς μετανάστες να ζωγραφίσουν κάτι μαζί σε επιφάνεια από καμβά 12Χ1.50 μ.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 20/3/2011, ημέρα Κυριακή πρωί, 11-12.30 μ.μ., στην Επίχωση Λεμεσού (έναντι της εκκλησίας της Αγίας Αικατερίνης).

Μέσω της ενεργούς συμμετοχής των μαθητών στην εθελοντική αυτή δραστηριότητα προσπάθειά μας είναι να προωθηθεί μια σειρά από στόχους, όπως:
· η βελτίωση της επικοινωνιακής ικανότητας των μαθητών στο σχολικό και ευρύτερο χώρο μαθαίνοντας να βλέπουν τα πράγματα και από την οπτική γωνία του άλλου και κατανοώντας ότι προτεραιότητα δεν αποτελεί η ικανοποίηση των δικών τους μόνο επιθυμιών και όχι το καλό του άλλου ή του κοινωνικού συνόλου. Οι μαθητές ευκολότερα θα προσεγγίσουν και θα γνωρίσουν ο ένας τον άλλο, αν επισημαίνουν όχι μόνο τις διαφορές αλλά και τις ομοιότητες με τους άλλους
· η αναγνώριση και αποδοχή της διαφορετικότητας
· η κατανόηση του ότι η επικοινωνία μας με τους άλλους επηρεάζεται αφενός από προκαταλήψεις και αφετέρου από τον εκάστοτε κοινωνικό μας ρόλο
· η γνωριμία των μαθητών με εναλλακτικούς τρόπους επικοινωνίας
· η γνωριμία με στοιχεία άλλων πολιτισμών

Τα φαινόμενα αντικοινωνικής συμπεριφοράς που εκδηλώνονται από νέους σχετίζονται από πολλούς με την έλλειψη υγιών προσανατολισμών στους νέους μας. Πιστεύουμε ότι με τέτοιες εκδηλώσεις συμβάλλουμε στην δημιουργία θετικών στάσεων και προσανατολισμών, κάτι απαραίτητο για τη νέα γενιά, καθώς η εκάστοτε νέοι αποτελούν καθρέφτη της κοινωνίας στην οποία μεγαλώνουν.
Ομάδα πρωτοβουλίας
Λυκείου Αγίας Φυλάξεως
ενάντια στον κοινωνικό αποκλεισμό
*************
Πιο κάτω  παραθέτουμε φωτογραφίες από την προετοιμασία των παιδιών για την κυριακάτικη εκδήλωση:

Συγχαρητήρια στα παιδιά για την ενθουσιώδη ανταπόκρισή τους και στον κ.Στέλιο Στυλιανού,ΒΔΑ΄,καθηγητή Τέχνης, για την εξαιρετική αυτή πρωτοβουλία!!!

2 σχόλια:

Διονύσης Μάνεσης είπε...

Εξαιρετική πρωτοβουλία! Μας δίνετε ιδέες, ουσιαστικές, προτάσεις ανοιχτού στην κοινωνία σχολείου, που πάει μπροστά ανοίγοντας δρόμο κι όχι στα χιλιοπατημένα αδιέξοδα μονοπάτια.
Εύγε, εύγε. Να μας περιγράψετε την εμπειρία που θα ζήσετε.

ΛΑΦ-Γ2 είπε...

Κύριε Μάνεση,
η εκδήλωση αναβλήθηκε για την ερχόμενη Κυριακή, λόγω βροχής.Ήταν συγκινητική η προσέλευση του κόσμου,έστω και με τις αντίξοες καιρικές συνθήκες...Την άλλη Κυριακή θα έχουμε πολλά να σας πούμε.
Σας ευχαριστούμε για τα ενθαρρυντικά σας σχόλια!

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails